Nabízené produkty

Jehněčí maso

Ovce jsou chovány v režimu certifikovaného  ekologického zemědělství, bez ustájení, s celoročním pobytem na pastvinách. Jedná se o plemeno Romney (Romney March, Kent), které je na takový způsob chovu zvyklé a uzpůsobené. Bahnění ovcí probíhá během mesíce dubna až do cca poloviny května. Stáda pak vypásají lokality na katastrech obcí Brumov, Valašské Klobouky, Vysoké Pole, Drnovice, Vlachova Lhota, Vrbětice. Jedná se o lokality, které převážně leží na území CHKO Bílé Karpaty

Ovce si na pastvině musí vystačit s pastevním porostem, vodou a solí. V období zimního krmení je pak pastevní píce nahražena senem v kulatých balících. Zvířata jsou na doporučení veterinárního lékaře odčervována.

 Přiměřené porážkové hmotnosti dosahují jehňata nejdříve v polovině srpna.

Díky legislativě, a také tomu, že zpracovávám hlavně ovoce a ovocné produkty, prakticky všechna jehňata prodávám na zpracování do "spřátelené" bourárny masa Farmy Rudimov -  http://www.masozluky.cz/

Pokud tedy máte zájem o moje jehňata, vede vaše cesta nakonec do této provozovny, která je orientovaná na špičkovou kvalitu vyzrálého jehněčího a hovězího masa. Zde si potom vybrané jehňě zakoupíte již naporcované a vakuově zabalené.

Díky stálým a dlouhodobým zákazníkům ponechávám část zvířat k porážce i během zimního období, kdy je zpravidla jehněčí maso nedostatkovým zbožím. Jehňata jsem ale schopen připravit jen v případě, že není příliš vysoká sněhová pokrývka, která by znemožnila odchycení zvířat na pastvině.

  

Ovčí kůže

Patrně jako jeden z větších chovatelů odebírám z jatek staženou kůže porážených zvířat. Tyto kůže pak nechávám vyčinit v koželužně pana Janeka ve slovenských Bošanech. Díky tomu jsou vyčiněné kůže zpracovány ve vysoké kvalitě (v této koželužně se zpracovávají kůže i pro lakýrnické provozy německých automobilek..) a za příznivou cenu.

Činění je prováděno jak klasickým postupem (kůže jsou čistě bílé), tak i do medicinální úpravy. Tyto kůže mají lehce nažloutlou barvu, lze je všák prát v běžných pračkách za použití pracích prostředků určených pro vlnu – prací cyklus lze s garancí opakovat přibližně 6x . Klasicky činěné kůže je pro hloubkové vyčištění nutno zanést do chemické čistírny.

 

           
Medicinální úprava        
           
  Velikost v dm2   Cena v Kč  
           
  45        500,00 Kč  
  50        550,00 Kč  
  43        480,00 Kč  
  52        580,00 Kč  
  75        830,00 Kč  
  37        410,00 Kč  
  55        610,00 Kč  
  38        420,00 Kč  
           
           
           
Obyčejné činění        
           
  Velikost v dm2   Cena v Kč  
           
  53        490,00 Kč  
  30        280,00 Kč  
  46        420,00 Kč  
  43        400,00 Kč  
  62        570,00 Kč  
  54        500,00 Kč  
  68        630,00 Kč  
  60        550,00 Kč  
  50        500,00 Kč  
  57        520,00 Kč  
  78        720,00 Kč  
  60        550,00 Kč  
  58        530,00 Kč  
  80        740,00 Kč  
           
           

 

 

Ovoce

Obhospodařujem celkem přibližně 23 hektarů ovocných sadů, kde dominují jabloně. Nabízíme po domluvě samozběr, a to především na lokalitě ve Valašských Kloboukách, kde se nachází bývalý intenzivní sad ve nízkém kmenném tvaru s celkem 5 převážně zimními odrůdami jabloní.

Ovoce zpracováváme sušením v moderní horkovzdušné sušárně s kapacitou cca 2 x 80 kg ovoce. K přípravě suroviny používáme mechanický kráječ - pokud si chcete usušit u mě nějaké ovoce, pak je jeho příprava takto mnohem rychlejší a efektivnější. Nejsme schopni sušit peckové ovoce bez vyloupání pecek.

 Máme k dispozici i kotel na povidla, včetně pasírky. Opět se nebráníme ni zpracování vašeho přineseného ovoce (švestky, třešně, hrušky). Po zpracování si potom odnášíte hotová povidla a ovocné pomazánky ve vašem obalu nebo po domluvě i zabalené do mých obalů včetně další pasterizace.

Mošt

Z našeho certifikovaného ovoce vyrábím v mobilní moštárně mošt. Jedná se o neředěnou nefiltrovanou pasterizovanou šťávu. Ta je balena do tzv. bag in boxů o obsahu 5 l a 3l, opatřených speciálním ventilem, který zachováva mošt několik dnů zcela čerstvý i při pokojové teplotě. Pro snadnější manipulaci je tento speciální sáček s moštem vkládán do papírového obalu – krabice.

V případě zájmu jsem schopen ovocnou pasterizovanou štávu zabalit i do láhví s uzávěrem.